måndag, juni 11, 2007

Lägesrapport

Tweedie går framåt. Nu är jag klar med fram- och bakstycken. Jag började på ena ärmen, men blev inte nöjd. Den stickas uppifrån, medan fram- och bakstyckena stickades nedifrån.

Det innebär att färgväxlingarna sker i en annan ordning på ärmarna vilket jag inte gillar. De lyfta maskor som bildar dekorativa kedjor blir också åt fel håll och det gillar jag ännu sämre. Så jag gör ett försök att sticka ärmarna nerifrån i stället. Det är lite bakvänt att sticka mönstret baklänges, men det ska nog gå. Är det jag som är superpetig, eller?

Jag tycker det är fult när så synliga detaljer är åt motsatt håll.
Sjalen från WLT har bara växt någon centimeter. Det är fler än 600 maskor på st. 3,5 så varje varv tar ett tag. Men bara man tar sig igenom den första decimetern, så går det säkert snabbare för antalet maskor minskar ju hela tiden.

4 kommentarer:

TuuliS sa...

Vilken underbar färg på sjalen! Och jag håller med, det är roligt med sjalar, man kan inte ha för många!

Eva i Stäket sa...

Ja, visst är färgen underbar!! Det är nog bl.a. därför jag fastnade för den sjalen i boken. Själv stickar jag ju den i svart och det är ju användbart. Jag har redan MÅNGA blå sjalar!

Ulricha sa...

Tack för tipset med dubbelt garn. Jag funderade på det, för jag har Garnhärvans tunna merinosilke i offwhite. Men samtidigt tycker jag att silket från dig är så fint att jag helst skulle vilja ha det entrådigt.
Jag tror att jag stickar några mönsterrapporter och ser hur det utvecklar sig.
Vad spännande din rosamelerade sjal ser ut, några inlägg längre ner. Är det något mönster som kommer att säljas senare?

Eva i Stäket sa...

Javisst!! Det kommer så snart det går.