fredag, juni 29, 2007

Nu börjar det.....

Så är alltså Mystery Stole 3 igång. Just nu är det 3466 st. deltagare och det kan fortsätta öka ca. 1 vecka till innan man stänger för nya medlemmar. Jag tycker det är riktigt häftigt att så många sitter och stickar på samma mönster som jag.

Den första ledtråden kom ut idag och det ser ut att vara ett riktigt roligt mönster. Det är inget litet parti som upprepas över en stor del av stickningen, utan det händer något nytt hela tiden. Roligt, men också lite mer krävande. Men det är ingen svår stickning om man bara tar det lite lugnt och läser en rad i taget.

Redan från början har jag fått plocka in pärlor i stickningen. Det är lite pilligt, men man kläm på tekniken efter ett tag.

Jag stickar min MS3 med stickor nr. 3,5 i marinblå kashmir och rocaillepärlor blå multi 9/0 härifrån. Pärlorna blir inte väldigt synliga, utan mer av ett diskret glimmer här och där. Jag har klarat av de första 50 varven och ska nu börja på diagram B. Vi har fått diagram t.o.m. varv 100, så det är så långt vi kan göra denna vecka.

Stolan börjar med en spets som ökas vartefter och först på varv 97 har vi nått full bredd. Det känns lite ovanligt, för jag har aldrig sett en stola med spetsiga ändar, men varför inte?

5 kommentarer:

Sanna sa...

Heja, heja!!! Jag har inte börjat på min. Får säkert problem med pärlorna. Skall börja på söndag för vi har besök.
Din ser mycket bra ut.

Eva i Halmstad sa...

Va fint de blir, jag har kommit 30 varv och vill bara fortsätta, det ska bli riktigt spännande men ack så långt till nästa fredag.
Ha de gott i sommarvärmen;)

Ulricha sa...

Åhh, vad fin din stola ser ut!

Jag har inte börjat på min än, för jag har inte bestämt vilka pärlorjag ska använda och så fann jag att vår skrivare saknade färgpatroner. Hoppas att snart få ser hur alla dina första varv ser ut!

Emmy sa...

Vad fint det ser ut. Har själv alldeles precis börjat på min :)
Får man fråga vad det är förr fiffigt system du har att hålla reda på var du är i diagrammet? Ser smidigt ut.

Eva i Stäket sa...

Tack för alla värmande ord!
MS3 är verkligen jätterolig att sticka.
Emmy - Jag använder en magnetisk mönsterplatta. Den finns att köpa i vissa handarbetsaffärer och även i min webshop. Den underlättar vansinnigt mycket!!!