tisdag, juli 03, 2007

Båtstickning

I går var det en underbar dag för en båttur. Rocky, vår spanska adoptivhund, älskar att hänga ut över kanten och ibland försöker han bita vågorna. Tur att vår andra hund är lugnare! Det räcker att hålla i en hund. Vi tog båten ut till en ö i närheten och badade, solade och fikade. Jag hann givetvis med lite stickning i solen också!Jag stickar just nu mycket på Three-cornered shawl with clover pattern från Interweave Knits. Eftersom det var så roligt att sätta dit pärlor med virknål som på MS3 har jag börjat sätta dit lite pärlor på Three-cornered shawl också. Jag använder grå transparenta regnbågsfärgade rocaille 9/0 till min svarta kashmir. De syns inte speciellt mycket på bilden, men i verkligheten syns de mer. Eftersom jag inte började sätta dit pärlor från början på den här sjalen har jag funderat en hel del över hur jag skulle göra för att få till det snyggt. Vissa partier av sjalen kommer att få fler pärlor och andra färre. Jag kommer också att virka dit pärlor längs ytterkanten när sjalen är klar, för att få till riktigt mycket glimmer där.

2 kommentarer:

Ulricha sa...

Åhh, vad det såg härligt ut för lilla hunden! :-)

Jag funderar om jag ska sticka min Flower Basket i ditt handfärgade silke (som jag har), men tillsammans med det supertunna silket på kon, som du säljer. Tror du det skulle bli lite, lite bättre?

Eva i Stäket sa...

Jag tror att det kan fungera bra. Silket på kon är ännu tunnare och jag tror att två trådar silke gör att maskorna inte löper lika lätt. Dessutom fyller det lite mer. Den blågrå nyansen är det som skulle kunna passa i så fall. Skulle det inte gå bra kan du alltid använda silkekonen som följetråd i någon annan sjal. :)