lördag, juli 21, 2007

Spetsstickningsböcker del 4

Helt nyutkommen är Wrapped in comfort- Knitted lace shawls av Alison Jeppson Hyde. Jag köpte den från Adlibris.

Den innehåller mönster till 4 scarfsar och 11 helrunda sjalar. Alla de helrunda sjalarna bygger på samma grundmönster och stickas från nacken och neråt. Denna sjaltyp sitter bra över axlarna.
Alison är helt klart inspirerad av Barbara Walkers "A Treasury of Knitting Patterns" från Schoolhouse Press. Hon hänvisar flera gånger till de omfattande mönstersamlingarna. Hon anser att de är värda son vikt i qiviut (myskoxull).
Det finns sjalar av alla svårighetsgrader i den här boken, allt från en sjal för nybörjare med en mönsterrapport på 6 maskor till en sjalar för avancerade stickare med mönstervarv på både rät- och avigsidan. Det finns också sjalar som är formgivna med mönster som passar bra för handfärgade garner med mycket variation, dvs. det är inte stora mönsterformer som "förstörs" av garnets färgvariationer utan snarare små återkommande mönsterformer som framhäver det handfärgade garnets skönhet.
Till varje design finns det en liten berättelse om dess tillblivelse och inspiration.
Jag gillar verkligen den här boken. Den är personlig och ger massor av inspiration!

3 kommentarer:

Husfrun sa...

Hur blir man medlem i KAL?

Eva i Stäket sa...

I Mystery Stole 3 kan man inte bli medlem längre. Den stängde den 6/7 för att alla medlemmar skulle sticka på ungefär samma ställe.
Andra Knit-a-long (KAL) kan var stämdigt öppna. Var man anmäler sig varierar. Håll utkik efter nästa KAL jag deltar i så kan jag hjälpa dig.

Marika sa...

Tack för boktip !! Det ses myket intressant ut.