onsdag, september 12, 2007

Jipiiii!!


MS3 är äntligen klar!! Det har varit segt på slutet, men nu så är den färdigstickad och blockad.

Att det kändes så segt på slutet beror mycket på att jag haft så lite tid att sticka under en period. Om man bara hinner sitta ner en timme/dag några gånger i veckan händer det inte så mycket. Jag är väl inte riktigt nöjd med hur designen blev till slut. Det har också varit bidragande till att stickningen blivit liggande.

Den blev riktigt stor 245 x 47 cm!! Det var verkligen tur att jag inte stickade den långa varianten. Det är inte lätt att fota den för min egen vingbredd räcker inte till!

Den spetsiga delen av stolan tycker jag riktigt mycket om. Den är vacker, ovanlig och var riktigt rolig att sticka. Kantbårderna är jättevackra och roliga att sticka, men mittpartiet var dödstråkigt. Vingen var rolig att sticka och den är mycket vacker när man ser den för sig, men jag tycker INTE att den passar ihop med resten av stolan. Dessutom är övergången mellan mittpartiet och vingen, i mitt tycke, klart osnyggt!

Däremot är jag mycket nöjd med mitt garnval. Kashmiren är underbar att sticka med och blir fantastiskt vacker när man blockar den. Den håller den blockade formen bra och är MYCKET skön att ha på sig! Stolan är fjäderlätt och väger endast 63 gr. inkl. pärlorna.

Det är inte bara jag som tycker kashmir är härligt! Min spanjor, Rocky, kunde inte låta bli den när jag skulle fotografera. Han ville absolut inte flytta på sig heller!!

Jag tycker det är häftigt att så många över världen stickade samma design samtidigt och det var roligt att vara en del av detta. Det är roligt att få en liten del av mönstret i taget och att inte riktigt veta hur det ska bli, så då får man väl ta att man inte blir helt nöjd med totalen.

Nu återstår bara att se när man ska bära den. Den är ju inte helt lättburen! Det känns ju inte precis som en svepa-om-sig-i-soffan-sjal utan den kräver ju ett lite finare tillfälle.

Invigning i lokalen kanske??

2 kommentarer:

Sanna sa...

Härligt att se hur den blev!!! Jag har stickat klart, men inte blockt ännu. Det kommer, det kommer!!!

Hanna sa...

Jag kommer inte att sticka klart. Jag har börjat och hunnit kanske 100 varv, men det räcker - känns inte alls som en stickning för mig.
Dock är den jättesnygg!