fredag, oktober 19, 2007

Nya böcker

Jag har köpt några nya böcker.
Den första är 101 Easy Tunisian Stiches av Carolyn Christmas.
Den innehåller massor av, för mig, nya krokningsmönster. Jag provade på säkert 7 olika tekniker när jag gick textillärarutbildningen, men här var det massor med nytt att prova. KUL!!!
På en gång får man en massa idéer, så det gäller väl som vanligt att prova, fundera och sortera idéerna. Plötsligt är krokning något som man kan göra spetsmönster i!! Det ger en massa nya idéer.
Det är synd bara att det är så svårt att få tag i flexibla kroknålar, helst i bambu. Om någon har ett tips - hör av er!!


Jag köpte också Finger Knitting 1 av Katsuno Suzuki. Den visar hur man kan påta, virka och kroka med bara händerna. Den visar både teknikerna och ger beskrivningar till några olika arbeten.

De här teknikerna passar utmärkt att använda i skolan. Dels har vi lite dåligt med redskap, men det tränar också upp fingermotoriken mer att använda händerna direkt än om man använder redskap.

3 kommentarer:

Ulricha sa...

När jag gick i mellanstadiet (70-talet) fick vi göra "snören" i en tom sytrådrulle (av trä) som man spikade fast spikar längst hålet på ena sidan. Sedan använde vi en virknål, för att "ögla över" tråd runt, runt. Är det samma som påta, månne?

Sanna sa...

finger knitting verkar vara en bra bok. vill veta mycket mera om den vid tillfälle.Spännande!!!

Eva i Stäket sa...

Ja då Ulricha, Det var påta vi gjorde på trådrullar. Tyvärr finns det nästan inga trätrådrullar längre. Nu får man köpa påtdockor eller använda fingrarna.
Man kan påta på en knopphängare, en sådan där hängare av trä med knoppar som sticker ut. Det är ett roligt sätt att göra en halsduk på även om man inte kan sticka.

Sanna, jag kan ta med Finger Knitting nästa helg om jag kommer i håg.