lördag, april 05, 2008

Mystic Light

Jag har inte kunnat låta bli att starta på Mystic Light längre. Nu är första och andra delen gjord och jag kan bara hålla med alla andra bloggare som gillar sjalen. Den är så kul att sticka att man gör vad som helst för att fortsätta!! Just nu väntar jag ivrigt på del 3.

Jag stickar med dubbelt 7500Merino. Det som jag färgade orangerött med Jeaba kallvattenfärger. Stickorna är Harmonystickorna nr. 4,5.
Färgen är otroligt svår fotograferad, så därför blev det två foton - en med blixt och en utan.
Egentligen är jag inte riktigt säker på om jag gillar färgen eller inte. Det är definitivt inte en färg jag brukar ha på mig, men den är läcker på något vis. Den passar till det som sjalen symboliserar och om jag skulle bestämma mig för att jag inte gillar färgen kan jag ju bara färga om den!
Jag är väldigt förtjust i mönstret! Flätorna är så läckra och de blir fylliga och fina i det här garnet. Mönstret är omväxlande och roligt att sticka! Det är ganska skönt att sticka en sjal i lite tjockare garn för en gångs skull. Här växer stickningen så det knakar. Det brukar ju mest bli riktigt tunna spetssjalar för min del och omväxling förnöjer!

5 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Hej
Den är jättefin, och jätterolig att sticka, flätorna i kanten gör den så annorlunda

Cina sa...

Jag gillar den också, även om mitt färgval inte heller egentligen är jag....

Marias garnhändelser sa...

snyggt...och håller med underbart underhållande stickning...hur skall man få nästa ledtråd att räcka en vecka?

Sanna sa...

Hel härlig i den färgen! Min blir inte så framträdande i mönstret. Får kanske färga annat garn och göra en till vid tillfälle.

LenaL sa...

Ja, visst är den kul! Omväxling förnöjer heter det ju, och det stämmer verkligen här, tycker jag. Jättekul med flätorna och det lite grövre stuket, och snabbt går det också :-)

Din blir jättehärligt varm i färgen, ser verkligen fram emot att få se den klar så småningom.

Ha det så jättegott!