söndag, april 27, 2008

Resa till Östergötland och motor

I fredags åkte vi sex Vantmakare till S sommarstuga utanför Finspång. Det var ett fantastiskt väder och utsikten från stugan var betagande. Middag ute på altanen med sjöutsikt är inte fy skam!!
På lördagen styrde vi kosan till Östergötlands ullspinneri.

Vi fick en exklusiv visning av spinneriet av Börje. Det är numera endast mycket textilintresserade grupper som kan få en visning, för de hinner inte med så många visningar.
Naturligtvis träffade vi Ulla-Karin också uppe i butiken. Vi kände och klämde och handlade av dessa underbart mjuka garner!
Med mig därifrån fick jag fyra härvor pälsull - en marinblå som jag behövde till min ensamma härva här hemma, två härvor i en ny aquagrön färg och en härva underbart duvblå som var en provfärgning. Om vi stickare har tur kommer den färgen i produktion så småningom! Jag köpte också en svart härva tunt supermjukt garn som också var en provfärgning och två spolar entrådig blågrön karamell.
Det syns ju tydligt vilka färger jag gillar!!
Sedan fortsatte vi ut på landet utanför Linköping och besökte Garnhärvans butik. Annette var så gullig och höll öppet efter ordinarie öppettid för oss!
Vi träffade Leftknitt och Fröken Fräken också. De hade kommit för vår skull!! Även här kände, klämde och handlade vi friskt! Det finns ju så underbara garner hos henne!! Dessutom fick vi fika hos henne och Garnhärvan-kakan är verkligen supergod!!! :)
Även här hamnade det garn i påsen! Det blev 10 nystan Poppari som är gjort av 100% majs och som har en UNDERBAR känsla. Jag har tänkt göra denna kofta av det. En härva strumpgarn i ull och bambu som jag har tänkt färga och en sjalnål av horn blev det också.
Sedan bar det av mot Stockholm och trötta men nöjda kom vi fram ganska sent på kvällen.
Det här var en resa vi gärna gör om!!
Idag har jag fortsatt att handla stickrelaterade saker. Jag hämtade hem en motor med bord till min stickmaskin hos en kompis. Ibland har man tur när ens kompisar ska sälja saker!!!
Jag har letat läääääänge efter en motor som inte kostar en förmögenhet och nu äntligen är jag stolt motorägare!

1 kommentar:

Annela sa...

Vilken härlig resa ni gjorde! Den skulle jag ha velat vara med på. Kul att se dina bilder.