onsdag, februari 18, 2009

Nya böcker

Tack till alla som har mailat med förslag på hur jag skulle på tag på Knitted Lace of Estonia. Det löste sig galant tack vare en underbar stickkompis som fick tag på två exemplar i London och lät mig få det ena!! TACK SNÄLLA M!
Knitted Lace of Estonia är precis så underbar som jag hade förväntat mig! Jag har ju träffat Nancy Bush flera gånger på olika Nordiska sticksymposium och den senaste gången var på sticksymposiet i Estland 2005. Hon var då mitt uppe i arbetet med den här boken.
Jag gjorde ett nytt försök med Adlibris och beställde två böcker och faktiskt kom de inom utsatt tid!!!! Trägen vinner eller så har någon på Adlibris läst min blogg.;)
Det konstiga var att jag upptäckte att Knitted lace of Estonia tydligen fanns på Adlibris då med 2-5-vardagars leveranstid. Jag hade den på bevakning och hade inte fått något mail!!!! Jag vet fler som bevakade den vid samma tillfälle och inte heller hade fått mail om att den kommit in. Lita alltså INTE på bevakningen på Adlibris.

Böckerna jag fick hem från Adlibris var:
Sticka Småvarmt av Johanna Wallin
Det är en härlig bok med både basmönster och roliga idéer av Johannas härliga design! Den rekommenderas varmt!!!
Ni har väl sett att Johanna ska prata om stickning på Stickas! årsmöte.
Weaving Made Easy av Liz Gipson
Jag var nyfiken på den här boken och hoppades hitta roliga idéer att väva med barnen i skolan, men det vet jag inte riktigt om jag tycker att det fanns i den. Det är en basbok som visar hur man varpar och sätter upp en väv i en vävstol utan solv. Den visar förslag på vävar i tuskaft, färgeffekt, karelsk spets, rips och slingerbindningar.
Nästa vecka är det sportlov och färggrytan ska gå varm!! Det gäller ju att lägga upp ett lager till Syfestivalen, så att det finns lite att välja på även för dem som kommer på söndagen.

2 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Vad bra att man har fina kompisar, som tänker på en så man får den bok man vill ha! Är också lite sugen på Johannas bok, får se när det passar in i budget.

maja sa...

Jag har också skaffat mig Johana Wallins bok. Tycker den är en jätte trevlig liten bok med inspirations bilder och lätta beskrivningar för nybörjare. Har stickat en mudd, "Julia" håller på med den andra. Vet inte om du minns mig från IHV, Maja från Avesta.