fredag, juni 26, 2009

En varulv i paradiset!

Vi har en hel del djur i vår familj -

två hundar som heter Rocky och Ruff,

tre kaniner som heter Törnrosa, Tiger och Gull-Lock

och en landsköldpadda som heter Lina.

Eftersom vi har baksidan på vår tomt inhängad brukar alla djuren få vara ute tillsammans. Varma dagar klarar även Lina av att var ute. Det har hittills varit frid och fröjd i paradiset och alla djur ha samsats så otroligt bra.

Men plötsligt har Tiger blivit en liten varulvskanin, fast han frossar inte i grönsaker som i Wallace & Gromitfilmen, utan han attackerar allt som rör sig - framförallt nyfikna hundar.
Senast var det stackars Rocky som råkade illa ut och fick två hål i sidan.

Varulvskaninen Tiger har nu fått husarrest (i buren) och endast bevakade permissioner (i en mindre inhägnad på tomten). Troligen är det så att Tiger som är 8 år, dvs. gammal och smått gråhårig kanin, har börjat se mycket dålig. Hörsel- och luktintryck gör honom osäker och han reagerar med attack och då blir allt så fel! Han har det bättre och tryggare i sin husarrest och i en liten inhägnad i stället. Vi märker att kaninfrun Gull-Lock och deras dotter Törnrosa gör allt för att lugna gamla herr Tiger. De lägger sig intill honom och det pussas mycket!! :)

Hålen på Rocky har nu läkt nästan helt och det ser ut att ha gått bra den här gången, men vi vill verkligen inte ha fler perforerade hundar!

1 kommentar:

heidi sa...

det är inte alltid lätt att hantera gamla djur. Men det låter som om det har blivit bra för alla djuren:)