söndag, juni 07, 2009

Stickning efter väder?

När det var så underbart varmt och skönt väder förra helgen köpte jag mig några fina sommarklänningar och givetvis fick jag ett totalt oemotståndeligt behov av en bolero! Så även om jag inte alls hade tänkt börja på några fler stickningar (för jag har ju ett ANTAL som ligger ofärdiga) så var jag helt plötsligt igång med att sticka boleron från framsidan av "Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt" i vitt mjölkgarn. Det har gått undan med stickningen, så jag har bara ena framstycket och en halv ärm kvar att sticka.

Men sedan blev det regnigt och jättekallt, så då längtade jag något fruktansvärt efter den varmaste kofta man kan tänka sig. Naturligtvis började jag då på ett nytt projekt - den här koftan i kamelbouclé, fast i avigvänd slätstickning. Kan ni tänka er något varmare?

Nu kommer den säkert inte att bli klar medan det är så här kallt, för lite sommarvärme blir det väl ändå i sommar? ;) Men det kommer ju helt säkert kallare tider framöver och då kommer jag INTE att behöva frysa om vissa kroppsdelar i allafall!!

För er som undrar över färgvalet (för beige är ju absolut inte något som jag brukar ha på mig) så kommer jag att färga koftan senare.

6 kommentarer:

Sanna T Sköld sa...

Kamelbouclé låter spännande. Boleron ser fin ut. Just nu lyser solen och det kanske bli lite varmare. ha en bra vecka så hörs vi!!!

Samtal från min trädgård sa...

Kan du tänka dig att jag tänkte direkt på den koftan, innan jag ens hade läst din text, konstigt!! Och man behöver alltid en bolero eller kort kofta till klänningarnas tid som kommer nu.

Cina sa...

Kul ide med bolero- jättefin- ska bli kul att se den klar.

Boel sa...

Härligt med nybörjade stickningar - en stickning blir väl aldrig bättre än just då? Hos mig är det också koftor som gäller, jag stickar för tillfället bara på en men funderar på en 5-6 stycken som jag vill börja med NU.

Kram
Boel

Annette sa...

Jag gillar också att sticka efter väder - men egentligen borde man ju göra tvärtom! Sommarkoftor på vintern och vinterkoftor på sommaren, så är de färdiga när man behöver dem!

Garntrollet sa...

Låter som spännande och fina stickprojekt du har på gång!

Jag kan knappt vänta med att starta på min Buttercup: hoppas att garnet (bourettesilket från dig) inte blir för "ohalkigt" på bambustickorna... jag stickar i och för sig löst... Jag ska bara avsluta en håmönstrad tröja (samma designer som din bolero), har bara några få varv kvar innan monteringen (som jag faktiskt inte riktigt förstår). Men det ordnar nog sig.

Och Ruff är som valigt söt som en karamell! :-)

Ha det bra.