söndag, augusti 30, 2009

Underbar veterinärvård!

Tänk vad bra hundarna i Sverige har det! De har i många fall bättre sjukvård än människor.
Min lilla Ruff opererades för 5 ½ år sedan för patellaluxation på höger bakben och nu var det kört igen på vänster bakben. Den här gången visade han inte lika tydligt vad som var fel, men efter att ha prövat andra behandlingar bestämde vi förra helgen för att han skulle opereras även denna gång trots sina snart 9 ½ år. Så jag ringde för att boka tid i måndags och i torsdags opererades han. Hur många människor får vänta endast så kort tid???

Operationen gick bra på underbara Upplands Väsby Veterinärmottagning! Här ligger Ruff och är klart groggy av smärtlindring. Tack vare att han fick ha kvar sin kanyl kunde han få mycket effektiv smärtlindring det första dygnet. Mellan sprutorna visade Ruff att han fortfarande är pigg. Han jagade en katt hoppande på tre ben i ca. 5 meter den första förmiddagen! :)

Nu har Ruff och vi några jobbiga månader framför oss innan skelettet har läkt ihop ordentligt, men förhoppningsvis ska han slippa ständig smärtlindring framöver.

Men sånt här är INTE gratis. En bra djurförsäkring rekommenderas varmt!!!

4 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Visst är det fantastiskt! Man blir både tacksam och glad. Kryapåhälsningar till sjuklingen.

Anonym sa...

Visst är våra vetrenärer underbara, det är tur att de finns och jag håller med dig att man ska ha en försäkring annas blir det djupa hål i plånboken...

Ta hand om och klappa sjuklingen från mig.

Familjen Klockljung sa...

Ja det är verkligen bra. Vår dvärgpudeltik som blev 17 år (fattades en månad) blev opererad som 12 åring. Livmoderinflammation. Tror att den operationen gjorde att hon blev så gammal. Plus vår goda omvårdnad ! (Skryt) =)
Hurra för bra veterinärer.

Familjen Klockljung sa...

och djurförsäkringar.