söndag, oktober 04, 2009

Kanten på Bella del 4

Nu har du kanske stickat klart det stora diagrammet på del 4 och har säkert också läst att det är en halsvärmare du gör! Så här ser Bella ut när då.
Sedan ska du börja läsa på det 3:e pappret om hur man gör den stickade kanten.

På bilden ovan är varv A på kantdiagrammet stickat. Jag har alltså gjort så här: Lyft 1 maska med garnet framför, sticka 3 räta maskor, sticka ihop två maskor avigt. Sedan vänder man arbetet.......

.... och stickar varv B: Lyft 1 maska med garnet bakom arbetet, sticka 3 aviga maskor och 1 rät maska. Vänd arbetet. Fortsätt sticka fram och tillbaka enligt kantdiagrammet på de första 5 maskorna.

När du har stickat en bit ser kanten ut så här från rätsidan......

...och så här på avigsidan. Fortsätt att sticka på detta sätt längs hela kanten.

Sedan är det dags att avmaska de maskor som kanten består av. Det är helt vanliga avmaskningar förutom att man lyfter den första maskan och sedan avmaskar 3 maskor efter varandra. Sedan stickar man ihop 2 räta maskor och avmaskar en maska till.

Nu är vi framme vid stället där du behöver din virknål. Bella ser då ut så här.

Stick in virknålen i I-snodden och gör 1 fast maska. Virka sedan enl. beskrivningen med omväxlande fasta maskor i I-snodden och luftmaskor med överhoppade maskor under.

Så här ser det ut när du har gjort klart knapphålen på halsvärmaren.

I eftermiddag visar jag hur du kan spänna ut Bella och var knapparna ska sitta.

Då får du se den färdiga Bella. Vi ses då!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är vänsterhänt och har löst utan problen att sticka Bella...
ändra fran till kanten. För att få den svängd så att den ligger från vänster till höger så får man spegelvända . Det är inget större problem. I stort sett att börja från vänster istället för från höger i diagrammet och så lite justeringar hör och där, MEN när jag kommer till avslutningen visar det sig inte lika logiskt. Jag är envis och skall utifrån bilderna på stickning av kanten försöka igen. Jag ger mig inte.....
Går det inte ändå hör jag av mig
Annika Sylvén