torsdag, mars 25, 2010

Oj vad jag ska bli bildad!!

Nu har jag fått bekräftelserna för Stickstämman. Jag var ganska snabb med min anmälan och skickade in den vid 7 på morgonen den 18:e så jag fick alla mina 1:a hands val!
Jag ska lära mig följande:
* Fair Isle - Sticka med två färger och våga klippa
Det där med att våga klippa är en fasa. Jag behöver verkligen få lite mod! Dessutom stod det på bekräftelsen att både Heléne Wallin och Uuve Snidare skulle vara lärare och det är ju trevligt!!

* Estnisk spetsstickning
Visst kan jag sticka spets, men jag har länge velat gå en kurs för Triinu för att få tillfälle att lära mig lite mer speciellt om estnisk spetsstickning och det har aldrig fungerat tidsmässigt, men nu ska det äntligen bli av!

* Dekorativa detaljer i estnisk stickning
Jag gick en liknande kurs för Riina på Sticksymposiet i Estland, men det var flera år sedan och jag har inte övat sedan dess så jag är verkligen ringrostig. Det ska bli så kul att återuppliva bekantskapen med de mycket speciella estniska teknikerna. Jag måste efter kursen försöka hålla liv i kunskaperna lite bättre.

Dessutom fick jag ett mycket kort mail från Ulrika som håller i Sticksymposiet i Härnösand där hon skrev att jag hade fått mina 1:a hands val även där. Jag hade tydligen varit nr. 2 att anmäla mig!! :)
I Härnösand ska jag göra följande:
* Märta-Stinas bundna stickteknik
Jag har sett bilder på hennes arbeten, men aldrig fördjupat mig i exakt hur det går till. Så det ska jag göra under 4 timmar.

* Färgsvampar och svampfärgning
Jag har växt- och syrafärgat en massa, men aldrig svampfärgat. Jag har nämligen mycket svårt att känna igen svamparna!! Det hoppas jag att jag ska bli mycket bättre på efter kursen.

* Tröja Ängersjö
Det här är en speciell tröja med kombination av tvåändstickning och vanlig mönsterstickning där man kan utnyttja mönstertråden på baksidan för att göra en mönstring på rätsidan. Krångligt??!! Vi får väl se!

* Hjärtevärmare från Järvsö
Vi ska få provsticka en rätstickad hjärtevärmare och vi gör det med z-tvinnat garn och kastar tråden som man gjorde i slutet på 1800-talet. Det låter som en utmaning!

* Rytmiska ränder och osynliga skarvar
Äntligen ska det bli av att jag sätter mig ner och lär mig hur man gör ränder utan att det blir ett irriterande hopp i skarven.

Kul ska det bli att gå på så många kurser under sommaren!!

3 kommentarer:

Sanna T Sköld sa...

Härligt!!! Jag ser att vi skall kampera ihop på några kurser. Kul!!!

Prizillas pastiller sa...

Oj det var mycket på en gång. Väntar med spänning att få höra om alla äventyr när vi Kullerbyttar...

April sa...

Åh det låter roligt! Vilket program!