fredag, juni 18, 2010

Rekonstruktion av Annis

Jag startade på Annis precis innan vi åkte till Riga. Jag stickar den i dubbel Handfärgad Kashmir 28/2 i en blå nyans och med stickor 5 enl. mönstret.
Den blev färdigstickad i går, men jag gillade inte riktigt utseendet av ihoptagningarna. Så efter att ha funderat en stund och även provstickat lite froggade jag ända till kanten och började om med hoptagningarna.

Nu blir jag mer nöjd! På det räta varvet stickar jag INTE ssk enl. mönstret utan 2 räta tills. (k2tog) istället.
På det aviga varvet gör jag INTE p2tog utan jag lyfter två maskor en i taget som om de skulle stickas räta och sätter sedan tillbaka dem på vänster sticka och stickar ihop dem avigt (ssp).

Jag kommer antagligen att göra några varv rätstickning  precis före avmaskningen av sjalen för om man inte gör det rullar sig ju kanten så vansinnigt mycket! Jag tycker faktiskt det är konstigt att man skrivit mönstret så att det med säkerhet blir en kant som rullar sig!

Annars är det full fart vid färggrytan. Här är några färger av ett nytt garn av Kidmohair och silke, typ. Kid Silk Haze. Det kommer att följa med till både Sticksymposiet och Stickstämman och om jag hinner kommer det även inom kort i webshoppen.

Sticka lugnt!

4 kommentarer:

miastick sa...

Åh, jag har väntat på att få läsa något tips om hur man får ihoptagningarna snyggare! Toppen! Tack :)

Eva i Stäket sa...

Roligt att kunna vara till hjälp! Hoppas du förstod hur jag menade. Jag tycker i allafall att hoptagningarna blev mycket snyggare på mitt sätt.

maria e sa...

Jag förstår hur du menar med ihoptagningen. Gör som det står i mönstret, fast tvärtom! Alltså ska "lutningen" på ihoptagningen luta åt andra hållet än enl mönstret.

Tack för tipset att sticka några extra varv på slutet. Sjalen som jag stickade, som mamma fick, rullade sig i kanten. Nu vet jag hur jag ska sticka nästa sjal.

Eva i Stäket sa...

Vad bra att förklaringen var förståelig. Lycka till med Annis!