fredag, september 03, 2010

Trafikfara?!

Jag saknar alla rondellhundar som fanns runt omkring i trafiken för några år sedan. De ansågs vara trafikfarliga av Vägverket, numera Trafikverket, och de flesta plockades bort. Jag tyckte det var roligt att se alla mer eller mindre skickligt utförda hundar, katter, häxor m.m. som jag sett i rondeller. Vi hade elever som gjorde rondellhundar i slöjden och eleverna var så otroligt stolta! :)

Jag gillar också stickgrafitti som gör tråkiga miljöer mer färgglada. Nu senast har det varit stort rabalder i Halland ang. stickgrafitti som satts upp bl.a. på stolpar till vägskyltar. Återigen var det Trafikverket som inte gillade dekorationerna.

Men vad anser egentligen Trafikverket om alla valaffischer som sätts upp på samma platser som rondellhundarna och stickgrafittin fanns på? Längs våra vägar står valaffischerna tätt. Är det meningen att vi ska hinna läsa dem medan vi kör? Ja, annars skulle de inte stå där. Men borde vi inte ha ögonen på vägen i stället??

I vissa rondeller i Jakobsberg är det packat med valaffischer. En rondellhund tittar man snabbt på och ler åt, men valaffischer lockar till läsning. Borde vi inte titta på trafiken i en rondell? Det är kanske OK med valaffischer när man väntar på att ett trafikljus ska slå om, men borde inte de som sätter upp valaffischer tänka lite på trafikfaran.

Jag tycker det är inkonsekvent att konstnärliga yttringar tas bort, medan politiska budskap på samma platser får stå kvar. Kan det ha något att göra med att Trafikverkets pengar kommer från politiska beslut?

2 kommentarer:

Knyppeltanten sa...

Håller helt med dig. Hur i all världen kan dom tillåta alla valskyltar som sitter överallt men inte konstverk?

TildaBellans nystan sa...

Tror nog att du slog huvet på spiken där! Bra rutet!!! och mera stickat åt folket!