tisdag, april 05, 2011

En hel del koftor och en tröja på G

Just nu har jag en hel del koftor samt en tröja på gång.

Dels är det ett gammalt UFO som jag ska försöka få färdigt under april - Cirkelkofta i mohair.

Sedan har jag min miljövänliga kofta som nästan har ett färdigt bakstycke nu.

När jag hade stickat klart 3 UFO´n på 3 månader firade jag med att börja på en helt färsk stickning  - V-Yoke Cardigan från senaste Interweave Knits. Jag stickar den med 3-trådar underbart mjuk kashmir. 

Min farmors gamla nysthållare kommer återigen väl till pass! De tre tunna kashmirtrådarna tvinnas lite runt varandra så det blir lättare att sticka med tre trådar samtidigt.

Dessutom håller jag på med en kofta av egen design i Handfärgad Babyalpacka.  

Jag har också en A-tröja som jag maskinstickade förra veckan och det återstår lite montering och kanter på den. Just nu ser den mest ut som en trasa, men det blir som vanligt bättre med lite blockning.

Jag har funderat över varför jag har så förskräckligt många koftor på gång och jag tror det beror på att jag har frusit så mycket i vinter. Längtan efter en härlig kofta blir helt enkelt helt oemotståndelig då! ;) Egentligen borde jag ju sticka koftorna under sommaren så att de är färdiga till vintern, men det känns ju inte lika angeläget med koftor i 30 graders värme.
Men eftersom jag ska till Färöarna i sommar och det inte direkt är varmt där så kommer jag säkert att få användning för en del av koftorna även under sommaren. 

3 kommentarer:

Hamrånge slöjdare sa...

Den i babyalpacka skulle jag vilja ha.

Sanna T Sköld sa...

härligt med kofta. Det plagget gillar jag bäst.

Tant Kofta sa...

Koftan är plagget med stort K
Med hej fr. Tant Kofta