måndag, september 28, 2009

Sugen på en krok-a-long på engelska?

På den engelskspråkiga Yahoo-listan för krokning startade precis en TCAL (Tunisian Crochet-A-Long). Vi ska göra en trekantig Feather and Fan sjal.
Är det någon som är sugen på att hänga på? Det skulle vara roligt om vi är några fler svenskar som är med. Vi kan ju alltid hjälpa varandra!

Jag gjorde del 1 i går kväll och den ser ut så här. Detta är endast starten av sjalen uppifrån halsen och Feather and Fan mönstret kommer lite senare.

Jag använder Angorabomull Tweed som finns i webshoppen. Till det garnet passar stickor nr. 3, men jag använder kroknål nr. 6,5. Vi blev uppmanade att använda en kroknål som var 3-5 nr. större än garnet skulle stickas med. Detta gör att det blir elasticitet i sjalen fast den är krokad. Detta med stickstorlekar är en djungel. På denna amerikanska lista menar man 3-5 amerikanska nr. större, så det gäller att kolla vilken storlek som kan var lämplig att byta till i svenska nr. Här finns lite hjälp med det. Egentligen har jag valt en alldeles för stor kroknål, men eftersom mitt garn innehåller 60% bomull och inte är lika elastiskt som ett ullgarn tror jag att det blir bra.

1 kommentar:

Marias garnhändelser sa...

Kul gej...har ju bara krokat på svenska så det kan bli lärorikt. Tack för tipset.