måndag, juni 25, 2007

Färdig!!!


Nu är jag klar med Tweedie! Den sitter mycket bra och det är ju skönt, för det var det jag fastnade för när jag provade den i affären.
Jag ändrade ärmmönstret så att de stickades nedifrån istället för uppifrån. Jag ändrade också färgfälten så att de stämde överens mellan liv och ärmar. Det härliga är att garnet räckte i alla färger trots mina förändringar, fast det blev inte mycket kvar av den ena blå färgen.


Lotus Blossom Tank Top blev också klar under midsommarhelgen. Den har en ganska skum konstruktion runt halsringning och ärmhål och det är flera som har skrivit på nätet att den har dålig passform. Jag minskade ärmhålen lite genom att sy fast "axelsnibbarna" lite längre ner än enl. mönstret och dessutom gjorde jag ju hålraden som jag skrivit om tidigare. På mig passar den nu iallafall! Garnet är underbart skönt, så nu vill jag bara ha lite härligt sommarväder att använda den i!
Det känns skönt att ha blivit klar med några stickningar så jag inte har så många pågående projekt nu under Mystery Stole 3. Jag har 2 sjalar på gång och det får väl räcka, eller?

9 kommentarer:

Cina sa...

Jättesnygga bägge två! Hålranden gjorde susen på Lotus.

Sanna sa...

Båda stickningarna är ursnygga!!!! Här känns det som om jag inte hinner något. Det är så mycket hushållssysslor som mat och annat som kommer ivägen.

Marias garnhändelser sa...

Grattis! Fina FO!
Tweedien blev jättefin och det är intressant att vi reagerar på samma saker gällande ärmen....
Lotusen blev också jättefin och att komplettera ett befintligt mönster är ju det som är tjusningen med att sticka själv.

Ulricha sa...

Otroligt fina, båda två!!!

Lotusen blev så mycket finare, än "originalmönstret".

Ingrid sa...

Hej!

Jag har din blogg bland mina favoriter då jag tycker du är så otroligt duktig!Är med i hantverkskanalen men spelar i en helt annan division. Det är så roligt att se vad ni kan åstadkomma med lite garn och stickor. Jag tycker att din tweedie är så otroligt stilig. Hälsningar Ingrid i Uppsala

Mitzknitz sa...

Oj vad fi din lotus blossom tank top är! En av de snyggaste jag sett, har just gått igenom alla inläggen tilllotus blossom tank top's KAL. Funderar på att själv starta att sticka denna och har grävt fram garn i gömmorna som passar.

marianne lundholm sa...

hej eva, jag funderar på att sticka tweddie, såg att du gjort den, kan man få lite tips om garn till den, har inte läst beskrivningen så noga, men den verkar rörig

LisbethW sa...

Jättesnygg lotus, var kan man köpa detta mönster?
Hälsn
Lisbeth

Eva i Stäket sa...

Det mönstret fanns i Interweave Knits summer 2006. Jag vetint eom det finns på något ytterligare ställe just nu. Det har funnits på Knitting Daily under en period.