onsdag, augusti 15, 2007

Blöt Helsingforskryssning!

Jag har varit på kryssning till Helsingfors med min dotter och två av hennes kompisar. Vi hade kanonväder där i måndags och tur var det, för de ville vara på Borgbacken (ett superbra nöjesfält) hela dagen. Vi åkte berg- och dalbanor i massor. Borgbacken har ovanligt många sådana och det gillar vi!!! :)


Så här såg jag ut efter att ha åkt en blandning mellan en berg- och dalbana och Flumride som heter Vonkaputous (undrar vad det betyder?) 3 ggr. = DYNGSUR på stora delar av kroppen. Egentligen var det ganska skönt att bli lite avsvalkad, för det var mycket varmt!Jag hade hoppats på en hel del sticktid och det blev en del också, men kanske inte så mycket som jag trott i mina mest positiva stunder.Jag hade med mig 3-cornered shawl och den går sakta men säkert framåt. Varven är inte lika gigantiskt långa längre, men den kräver ljus och en del koncentration så jag kunde inte sticka på den i nattklubben. :(
Så här ser den nedre delen av sjalen ut nu:
När det var för mörkt för 3-cornered shawl eller lite mer stökigt stickade jag på Icarus.
Den är en evig sjal - den tar aldrig slut. Jag tror jag underskattar den, för jag hittar ideligen tappade maskor eller missade hoptagningar så att jag måste frogga några varv. Garnet är så stumt, så det går absolut inte att plocka upp och fixa till. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag froggat nu, så stickglädjen är inte på topp precis när det gäller Icarus.
Så här liten är den fortfarande:
I morgon börjar jag jobba efter sommarlovet och kanske det blir möjlighet till lite stickning under någon föreläsning de närmsta dagarna. Visserligen tycker en del föreläsare inte om att man stickar, men jag tror de tycker sämre om att man somnar! Jag brukar ha en tendens till att lätt göra det.

3 kommentarer:

Marianne K sa...

Putous = vattenfall
Vonkamies = stockflottare

Vonkaputous kunde betyda flottarfallet.

Marianne i Ekebo

Eva i Stäket sa...

Tack Marianne!
Det kan stämma bra med hur attraktionen fungerade!

Annika sa...

Jag blir så glad när någon delar min uppfattning om Icarus-sjalen :-)!

Nu är min klar, men vilken tid det tog och så trååååkig den var!

Heja på!