onsdag, september 26, 2007

Fortsättning.....


Som Britt-Marie kommenterade så är det gaffelvirkning jag sysslar med. En elev, en pojke i 2:an, tyckte det såg ut som skelett! - Det där man har här framme, sa han. Revbenen alltså! :)
Jag har fått hem ett jättesmart gaffelvirknings-verktyg från Clover. (Det finns i webshoppen.) Det finns flera fördelar med den här gaffeln. Bl.a. är de gula delarna löstagbara. Det gör att man kan lossa vilken del man vill, beroende på om man ska virka upptill eller lossa virkningen nertill. Man kan också transportera gaffelvirkningen utan problem med båda delarna på plats. En fördel till är att det finns små hål nertill på stängerna. Där knyter man fast en bit garn och kan då dra ner gaffelvirkningen på trådarna när gaffeln är full. De som har provat gaffelvirkning tidigare vet att de virkade längderna snurrar sig hysteriskt, men med de här trådarna på plats undviker man det!
Här har jag börjat virka ihop de gaffelvirkade remsorna med de virkade blommorna.


Här har jag virkat fast fler gaffelvirkade delar.Man bygger på del efter del och det hela ska bli en härlig sjal.


Sjalen har jag hittat i den japanska sjalboken.
Det går alldeles utmärkt att virka efter de teckningar som finns i boken.
Garnet jag använder är ett mjukt och luddigt kidmohair/merinogarn som är på väg in i webshoppen.

8 kommentarer:

Ulricha sa...

Men åhh vad snyggt!!! Tror du man kan lära sig det, eller är det svårt? Nu blev jag super-super sugen på detta!!!

Sanna sa...

Åhhh, vad snyggt!!!!! Hoppas kunna se den i verkligheten någon gång. Gaffelvirkning har jag aldrig provat något mycket av. Först borde bli snart.
Vi ses på lördag!!! Har letat saker som skall med idag för att vara lite förberedd.

Ida sa...

Aha, nu förstår jag, men inte så mycket... Har inte testat gaffelvirkning än.

eva i halmstad sa...

Hej , va fint de blev, jag har några "gafflar" tror du man kan använda dom till att göra något så fint, har varit på väg att slänga dom ett par gånger, men än finns dom kvar. Superfint.
Ha de gott, Eva.

Eva i Stäket sa...

Tack alla för de fina kommentarerna!

Eva - Släng INTE dina gamla gafflar! Rätt som det är blir du sugen att pröva! Det går att göra jättefina saker med gaffelvirkning.

Hanna sa...

Det är ju alldeles hopplöst att kolla din blogg!!! Jag vill ju bara göra allt du gör ;-)

Kram

Hanna

Lena sa...

Nu blev jag jätte glad. få se något konkret man kan göra med gaffelvirkning :) håller på med tekniken, eller att lära mig den och hittade bara boaor och långa halsdukar. men är det svårt att göra hela sjalar?

Eva i Stäket sa...

Nej det är inte svårt. Man kan antingen "fläta" ihop de olika gaffelvirkade remsorna eller virka ihop den med luftmaskbågar emellan.