söndag, januari 27, 2008

Nytt på G

I fredags fick jag hem ett maskinstickningshäfte från Kanada. Det är ett väldigt matnyttigt häfte fullproppat med tips och tricks. Det är skrivet av Mary-Anne Oger som också driver tidningen Knitwords. Jag tycker hon har massor av fiffiga lösningar på maskinstickningens gåtor. Hon är expert på annorlunda uppläggningar och avslutningar. De kan man läsa om i hennes häften "50 ways to love your knitter" och "Knitting on the edge" (inte den av Nicky Epstein). Hon har också ett häfte med 24 olika knapphål. Det är helt klart värt att ta en titt på hennes boksida.

Jag har börjat på en ny tröja! Det gick inte att låta bli!!!! Jag var i STORT behov av en lite mer snabbstickad stickning än alla mina andra spetsstickningar.
Suget blev helt enkelt för stort när jag gjorde en provlapp av mitt nya garn "Kashmirbomull". Det fanns ju MASSOR av tröjor hos Garnstudio som passade till det, så då måste jag ju bara börja att sticka någon av dem i allafall. ;)

Det här är början på denna tröja. Några garnbollar blir det INTE!! De är klart osnygga!

Snabbstickad är den i allafall. Jag började i fredagskväll och har inte stickat speciellt länge och framstycket är redan halvfärdigt!

2 kommentarer:

Inger sa...

Jag har full förståelse för att du tänker skippa garnbollarna.Utan dem är tröjan jättesnygg och garnet ser härligt ut.

LenaL sa...

Det blir jättesnyggt! Men har också lite svårt att förstå vitsen med bollarna, de är klart förfulande. Garnet verkar jättehärligt också, du har så mycket underbart!