fredag, februari 22, 2008

En kasse färg

Just nu blir det inte så många blogginlägg, för jag är mitt inne i slutspurten inför den största garnhändelsen på våren! Jag har under flera veckor färgat i massor.

Här ser ni en IKEA-kasse full med babyalpackamerino i regnbågens alla färger.

Jag har gjort en specialbeställd färgning av Jak också. Det var en kund som ville sticka till någon med anknytning till JAK. Hon ville gärna ha jakgarn, men i en annan färg. Så jag färgade in jakgarnet med orange och det blev helläckert!!! Mer färgningar av jak kommer in i webshoppen någon gång efter Syfestivalen.
Jakar verkar torka fort om de blir blöta!! Det är nämligen otroligt hur fort jakgarnet torkar. Vattnet formligen forsar av det! Lätt och fluffig päls verkar de ha också!
Lite stickning hinner jag med på kvällarna. I onsdags stickade jag t.ex. under en föreläsning ang. "Drogvanor hos tonåringar" på min dotters skola.
Tröjan i kashmirbomull är klar, men inte fotad ännu. Det kommer inom kort. Jag måste bara ragga upp en fotograf först!
Annars är det Hap-sjalen och Abotanicity som får lite uppmärksamhet. På Abotanicity har jag kommit till precis nedanför ärmhålen, så nu är det en liten bit raksträckestickning tills den spetsstickade "kjolen" börjar. Det är alltid bra att inte vara först med att sticka en ny modell. Jag läste på Marias blogg (den 5/1-08) att hennes överdel på Abotanicity blev för lång, så hon var tvungen att frogga. Min överdel hade också blivit för lång om jag inte hade varit varnad! Härmed varnas alla ev. framtida stickare av Abotanicity! Öka INTE så mycket som det står i mönstret!!!

8 kommentarer:

Maria sa...

Vad skönt att vara till nytta! Jag tappade lite farten i stickningen när jag var tvungen att riva upp, men jag är halvvägs på kjolen så den skall väl bli klar bara jag tar tag i det. Hoppas att din kommer att passa bra när det blir klar i alla fall.

Jennie sa...

Å, vad härligt med handfärgade garner! Visst tar du med dig det handfärgade strumpgarnet också till syfestivalen?

Eva i Stäket sa...

Ja då, det handfärgade strumpgarnet kommer att vara med på Syfestivalen. Jag försöker ta med alla garner, men det blir kanske inte så mycket av vissa sorter. Kul om du kommer förbi montern och tar en titt!

Inger sa...

Jag längtar efter att få klämma lite på alla underbara garner.Hoppas nu bara inte att detta med snö framåt helgen slår in.Inte i år igen!

Boel sa...

Skit! Jag missade dig på mässan igår. Jag tyckte det kändes lite trist i år men till dig hade jag ju tänkt att gå. Jaja jag kommer till Järfälla någon dag istället.

Eva i Stäket sa...

Synd att du missade mig, men du har ju inte så långt till lagerbutiken och där brukar det inte vara sådan trängsel som på mässan. Du är så välkommen en torsdag em eller om vi kommer överens om en annan tid!

Emmas dagar sa...

Åh, vilka härliga färger!

Anna sa...

Men hjälp en sån IKEAkasse har jag aldrig haft i min ägo! Det var den vackraste hag sett.