torsdag, mars 20, 2008

I väntans tider.....

Nej då, jag är INTE gravid!!
Jag väntar och väntar på mitt paket i Garn och Tebytet. Men inte kommer det något för det!! Jag håller med Linda Bengtzing "Hur svårt kan det va?"
Visst vet jag att posten, speciellt inom Stor-Stockholm, är långsam men minst 10 dagar är väl ändå att ta i??
Jag har varit med på något slag byte en gång tidigare, NHV 3, och då var det också strul med att ett av paketen hade skickats till fel person och inte till mig!! Är det jag som har haft otur eller är det vanligt med strul i alla dessa bytessaker som florerar på nätet?
Efter förra gången sa jag "Aldrig mer", men som det så ofta är så bleknar minnet och man gör om samma sak i allafall. Jag tänkte väl att nu var det bara EN person som skulle skicka till EN person, så felprocenten borde vara minimal! Det är synd att några få oseriösa ska förstöra för oss andra!!


På stickfronten jobbar jag på med Icarus när jag får en stund över. Nu är det bara sista diagrammets 24 varv och kantens 4 varv kvar. Den borde med andra ord bli klar i påsk.


Jag har provat Jeaba kallvattenfärger. Det är biologiskt nedbrytbara färger som endast behöver kallvatten för att fixeras. Man behöver alltså INTE köra i micron eller värma på spisen för att få ett läckert färgat garn. De passar också bra till att måla t.ex. strumpgarn, men det har jag kvar att prova.

Jag färgade några härvor Merino 7500 som jag funderar på att sticka Mystic Light Mystic Shawl KAL . Eftersom denna trekantiga sjal, med både hålmönster och flätor, hämtar inspiration från ljus i olika former, bl.a. eldslågor, färgade jag garnet rödorange. Det var väldigt lätt att färga men man behövde lite tålamod eftersom garnet skulle ligga fuktigt insvept i plast och fixera i 24 timmar. Men resultatet blev läckert. Bilden gör inte härvorna riktigt rättvisa. De är lite mer röda, men bättre än så här gick det inte att få. Jag fotade i badkaret (tack för tipset Garntrollet)och då framträdde färgerna hyfsat, för annars såg härvorna mest aprikos ut!


Mystic Light KAL startar den 26/3 och man kan anmäla sig t.o.m. den 25/3 så missa inte denna chans. Sjalen är formgiven av Anna Dalvi som också gjorde Mystic Waters och den sjalen blev ju urfin. Min Mystic Waters är inte klar än, men jag har hunnit en liten bit i allafall.


Jag håller också på att förbereda en kurs som jag ska ha i butiken under våren. Ännu är inte datumen helt spikade, men om man är med på nyhetsbrevet får man info om det. Det är väldigt rolig att fördjupa sig ordentligt i en teknik som man gör när man förbereder en kurs.

4 kommentarer:

Sanna sa...

Härlig färg!!!
Kurs låter spännande jag skall hålla ögoen öppna för det.

Eva i Halmstad sa...

Fin färg kommer säkert att bli bra till Mystic Light.
Ha en riktigt god och glad påsk på dej.

Ulricha sa...

Trist när paket inte dyker upp :-( Maila Ulrika (StickaMera) så kanske hon kan höra av sig till din bytare, hon vet väl vilka man parats ihop med.

Jättehärliga färger på garnen. Passar nog bra till Mystic Light.

Ha en riktigt trevlig påsk.

Eva i Stäket sa...

Jo, jag har mailat Ulrika, men hon har nog påsklov just nu. Jag hoppas det ordnar till sig för jag älskar ju verkligen både garn och te!!