torsdag, maj 01, 2008

Gaffelvirkad sjal klar!

Nu är den grå gaffelvirkade sjalen färdig och blockad.
Den virkade kanten var väldigt vågig på bilden i den Japanska sjalboken, men jag sträckte ut den mycket mer så att det syntes vad man gjort. Det är ju ingen mening att lägga ner tid på en kant med massor av maskor och sedan göra så att den inte syns!
Sjalen är gjord i Handfärgad Angoramerino och den väger 86 gr.
Angorakaniner har vi inga, men däremot tre andra ljuvliga kaniner. Här är Gull-lock, vår äldsta hona, när hon njuter i vårsolen idag. Våren är härlig för både människor och djur!

2 kommentarer:

Ulricha sa...

Åhh, vad fin den blev! Kanten blev jättefin.

En liten fråga: jag hade turen att köpa två härvor bomull/silke från dig då du hade jättebilliga garner (10-års jubileum?). Jag håller på att sticka en kortärmad tröja i det garnet (det är väldigt drygt på stickor 4 mm). Men hur tvättar jag det, med tanke på silkestråden i det? Och går det att blötlägga innan blockningen eller ska jag bara tvätta det som "vanligt" silke?

Ha det bra i sommarvädret.

Eva i Stäket sa...

Tack för kommentaren om kanten på sjalen! Jag är väldigt nöjd med den och dessutom är ju sjalen lite ovanlig! Det är kul!! :)

Bomull/silkegarnet ska tvättas som silke, för säkerhetsskull. Det brukar vara en tumregel att man ska behandla ett plagg efter den ömtåligaste fibern. Men jag har maskintvättat min Lotus Blossom i det garnet i fintvätt och det gick bra! Det ska bli roligt att se din tröja på bloggen.