fredag, januari 30, 2009

Bokproblem

Ibland är det lögn i helsike att få tag på vissa böcker!!

Mina problem med Adlibris började med att jag hade satt upp "Knitted Lace of Estonia" på bevakning. Så fort (inom 10 minuter) jag fick mail om att den hade kommit in beställde jag den, men fick ändå beskedet om att den var tillfälligt slut! Jag fortsatte att bevaka den och fick ytterligare mail om att den kommit in och då stod det att den inte hade kommit ut!!

Sedan försökte jag beställa den från Sunday books, men de kunde inte heller leverera fast den enl. webshoppen skulle funnits inne! Jag har fortfarande inte fått tag på den och får väl vänta på nytryck, för nu är den slut överallt!!!

Den senaste veckan har jag fått hem flera nya böcker.
Jag beställde på en av årets första dagar flera böcker från Adlibris och det stod att det skulle vara 2-5 dagars leveranstid, men inte heller denna gång kunde de leverera så snabbt som de alltid har kunnat tidigare, utan det var flera veckors väntetid! Till slut avbeställde jag de engelspråkiga böckerna och avvaktade lite.

Efter mycket om och men beställde jag de böckerna från engelska Amazon. Från England kom böckerna på 5 dagar och från Adlibris tog det drygt tre veckor! Varför ska man gynna de svenska företagen då??!! Dessutom blev det billigare att ta böckerna från England trots fraktfritt från Adlibris! Är det fler som har haft problem med Adlibris på senaste tiden eller är det bara med mig de jävlas?

Böckerna jag fick hem var följande:
Livets aviga och räta av Kate Jacobs. Jag är väl en av de sista stickare att läsa denna bok! Men nu är jag på G och jag gillar den. Jag har inte hunnit läsa så långt, men det är en sådan mysig ton i boken att man mår bra av att läsa den. Jag har hört att Julia Roberts har köpt filmrättigheterna till boken och jag hoppas på en mysig film med henne i en av rollerna!
Fortsättningen "Knit Two" har nyss kommit ut och den kommer säkert på svenska den också!

Sticka sockor av Bronwyn Lowenthal. I den finns en salig blandning av små, stora, tjocka och tunna sockor, strumpor, benvärmare och tofflor till alla i familjen, även till hunden!

I den finns många sockmönster där de handfärgade garnerna kommer till sin rätt. Här fanns mycket jag gilllade!

Sensual Knits av Yahaira Ferreira. I den finns det många läckra plagg och en del jag inte gillar vid första anblicken. Men det kanske ändrar sig när jag tittat i boken fler gånger! Plaggen är stickade i silke, kashmir, kidmohair, fin merino m.m. och det är ju inte helt fel. ;) Jag kommer säkert att göra flera saker ur den här boken!

12 kommentarer:

Maggisen sa...

Men du vet väl att Adlibris inte har något eget lager av böcker? Att företaget är helt beroende av att böckerna man beställer finns på förlaget/hos grossisten? Och självklart levererar förlaget i första hand till mångdubbelt större Amazon än till Adlibris och då blir ibland Adlibris kunder utan eller får försenade leveranser.

Eva i Stäket sa...

Jo då det vet jag! Så fungerar de flesta internetbokhandlare. Men tidigare har det fungerat bra! De borde nog se över vilka leveranstider de skriver på sina böcker.

Marias garnhändelser sa...

Även jag har haft problem med Adlibris...först med samma bok som du som jag inte heller har av den anledningen sedan med Konstrikk somjag heller inte fått...suck....försöker ändå att gynna svenska företagare...korkat?

Agneta sa...

sitter också och väntar på den boken. Hoppas på det bästa

Ingalill sa...

Det är inte bara Adlibris som gör så... Bokus är precis likadan. Jag beställde min bok från Amazon.com och den skall vara på väg över Atlanten nu.

"Folk Knitting.." beställde jag ifrån engelska Amazon och fick jättesnabbt och billigare. Jag jämför priserna via www.prispallen.se.

Boel sa...

Här är en till som är rätt trött på Adlibris säger man att det ska ta 2-5 dagar ska det inte ta två veckor. Senast jag köpte böcker gjorde jag det på en lokal bokhandel som inte tillhör någon kedja och det känns bra att stödja den ibland så att de inte försvinner. Lite dyrare men trevligt.
Trevlig helg!

Inger sa...

Jag beställde boken från Bocus för två månader sen och har ännu inte fått den.Det stod att det kunde ta upp emot 40 arbetsdagar.Tror nog den är värd att vänta på.Ska bli intressant att se vad den kostar när jag får den,när jag beställde den hade den ett mycket högre pris än vad den har idag.

Annepålandet sa...

Jeg bor riktignok i Norge, men har best erfaring med Amazon i USA (amazon.com). De er billigst og raskest.

Jeg er selvfølgelig enig i at vi fortrinnsvis bør støtte butikker i egne land, så de består, men da må de også levere...

Ulricha sa...

http://www.sundaybooks.se/product_info.php?products_id=669339

Det är 1 - 3 veckors leverans. Jag fick vänta lite längre än så, men den kom till slut :-)

Vad fin nya webshoppen har blivit!

Samtal från min trädgård sa...

Känner igen det! Sundaybook levererade till slut här i januari den bok du letar efter, men jag hade också väntat i 2-3 månader. Bäst erfarenhet har jag av CDON.com, men de har ju inte så många böcker.

Anonym sa...

Samma problem här med leveranserna från Adlibris (och även Bokus). Det är sant att de alla har samma leveransväg i Sverige - boklagret i Morgongåva har jag för mig. Dock tycker jag att det skett en klar försening av leveranser sen i fjol. Märkbart faktiskt. Böcker jag beställde i början av januari anlände så sent som sista veckan i månaden. Nu väntar jag på ytterligare en leverans och gissar att räkningen har lika kort betalningsdatum som förra.
Ha en go eftermidda!
Kristina i Västerås (men jobbar idag från Farsta)

Nari Gustafsson sa...

Hello
Oj det ska vara svenska ju :-)). Jag jobbar numera där man så gott som hela tiden pratar engelska.

Nog om det. Jag har väl haft tur då med Adlibris. Det längsta jag har behövt vänta på nåt därifrån är 8 dagar! Nusenast beställde jag i söndags och det kom fram på onsdagen, vilket jag ycker är bra. Det var 2 stickböcker. Jag ställde mig dessutom på "bevakning" av "Perler på pulsen" och det fcik jag meddelande om igår torsdag att de fått in. Hmm får nog vänta dock med att beställa den, lite annt får gå före.

ha en bra helg
Mari G i Nora
lupus_4@hotmail.com