tisdag, januari 13, 2009

Cirkelsjal i Kureyon

Jag har länge haft ganska många nystan Kureyon liggande. De var tänkta att bli en Argosy, fast det har jag numera omprövat. Förra gången jag var i Göteborg fick jag tag i två nystan till, så 10 stycken Kureyon i dessa underbara färger har jag tänkt ska bli förvandlade till en ringsjal.
Jag hittade denna sjal i "Kreativ stickning" nr. 2 och gillade vad jag såg. Så jag började sticka på den under resan till och från Göteborg. Man stickar helt enkelt en stor ring och trär den på sig som man tar på sig en ryggsäck. Sedan draperas ringen så att det nästan ser ut som en kofta!

Man behöver byta stickstorlek och även kabellängd under stickningen. Utan Symfonie Woods utbytbara stickor hade den varit mycket jobbigare att sticka!

Jag tycker egentligen inte att tidingen "Kreativ stickning" är en höjdare. Jag gjorde ju ner det första numret ordentligt här på bloggen, men det andra numret är lite bättre. Men sedan har jag inte prenumererat mer!

Egentligen borde jag inte börja på någon ny stickning för jag har massor av UFO:n, men ibland är det bara nödvändigt för att man blir så sugen på lite omväxling! Jag ska i allafall försöka att sticka klart UFO:n framöver. Jakkoftan är en av dem som jag har börjat sticka på igen. Det är bara 1 och 1/3-dels ärm + ett ok kvar på den. Det närmar sig alltså slutet!

4 kommentarer:

Sanna T Sköld sa...

Häftigt!!! Jakkoftan ser jag med spänning framemot. Har ju sett en del av den IRL, men då var den bara några varv gammal.

Hoppas att du kryat på dig!!!!

Samtal från min trädgård sa...

Den där ringkoftan föll jag också för i tidningen. Tycker inte heller att den tidningen just är någon höjdare, men modellen var fin.

kristina sa...

Vilka underbara färger i din ringsjal. du fotar den väl på, så att man kan se hur det blev när det blir färdigt.

marianne lundholm sa...

hej eva, vad din ringsjal blev läcker, finns magasinet att köpa o var någonstans??