torsdag, juli 02, 2009

En objuden nattgäst

I går kväll, när vi hade stängt in kaninerna letade och letade vi efter Lina, vår sköldpadda. Hon brukar ju vara ute i vår inhägnade trädgård när det är varmt och fint väder och det kan man ju verkligen säga att det är nu! :)

Eftersom sköldpaddor är ganska envisa och inte så initiativrika brukar vi alltid veta var vi ska hitta henne på kvällen. Hon brukar ligga halvt nedgrävd under rabarberbladen. Men i går kväll hittade vi inte henne någonstans!! Vi letade överallt och lyste med ficklampor in under alla buskar, men ingenstans fanns det en nedgrävd sköldpadda. Vi började befara att hon hade lyckats rymma, men var fanns i så fall hålet?

I morse fortsatte jag att leta och jag följde staketet och letade efter rymningsvägar..........
... och till slut hittade jag en liten öppning som var misstänkt likt formen på en liten sköldpaddas skal!

Jag var helt säker på att hon hade lyckats pressa sig ut och eftersom vi har en ganska vildvuxen allmänning intill tomten var chansen att hitta henne där lika med noll. Jag började planera hur lapparna skulle se ut som vi skulle sätta upp och även dela ut i brevlådorna runt omkring.
Sköldpaddor är inte speciellt snabba djur, men de är målmedvetna, envisa och uthålliga. Så om hon hade rymt och fått för sig att gå åt ett visst håll hade hon kunnat hinna en bra bit.

Kära dottern vaknade och skulle hjälpa till att leta, men först skulle hon släppa ut kaninerna.
Vem såg hon då? Jo, en liten sköldpadda som också ville bli utsläppt!! GISSA OM VI BLEV GLADA!!!!! :)
Lina hade alltså fått för sig att gå in och boa in sig i kaninerna nedervåning. Mörkt, mjukt och spånigt har hon haft det i natt. Perfekt även för en sköldpadda!!

Efter en god natts sömn som objuden nattgäst gick hon runt i trädgården med raska steg på jakt efter maskrosblad m.m.

2 kommentarer:

Garntrollet sa...

Vilken dramatik! Tur att hon inte gått så långt. Vilka fins djur ni har.

Och din sjal ser ut att bli jättefin. Jag är inte med Sticka i år, så jag är inte med på den KAL'en. Ha en fin helg. Nyss åskade det här, skönt att det kom regn också.

Sommarfröken sa...

Vilket drama! En solskenshistoria!Skönt att det slutde bra!
Ha en fortsatt skön och trevlig sommar!/Sommarfröken