onsdag, augusti 12, 2009

Garner på Gotland?

Det blev inte så mycket garn köpt på Gotland. Vi åkte inte till Ateljé Huskroken, Mejeriet i Alskog eller Gotlands Spinneri. Vi var överhuvudtaget inte nedanför Visby utan höll oss mycket inne i Visby eller åkte norrut. Skymnings hade stängt på måndagar och det var då vi åkte förbi.
Men jag besökte i allafall Ihre gård. Det verkar som om de ska sluta spinna garn, för det fanns nästan inget garn kvar alls!! Jag fick tag på 5 hg entrådigt underbart mjukt garn. Det ska komplettera en del likadant garn som jag redan har hemma.

Det gjorde inte något att vi inte besökte några av de andra ställena, för jag har gott om garn kvar från förra årets besök. Då var vädret mycket sämre och inbjöd mer till att åka runt med bilen på ön.

4 kommentarer:

Sanna T Sköld sa...

Vi var också på Ihre gård. På väg hem från Fårö.

Sunna sa...

Ni verkar ha haft en underbar resa, jag hoppas också få åka till Gotland, verkar vara så himla fint och jag skulle gärna vilja se medeltidsveckan

Anonym sa...

Medeltidsveckan har fått både ris och ros genom åren, vad tyckte ni? C

Eva i Stäket sa...

Jag har också hört att folk tycker en massa olika saker om Medeltidsveckan. Vi gillar den!! Det är otroligt härligt att uppleva Visby lite som det kan ha varit på medeltiden, men visst är inte allt autentiskt. Man får sålla bort en del. Om man vill ha allt helt tidenligt blir man säkert irriterad på en hel del under veckan, men vi är inte sådana. Om vi hade haft ambitionen att vara helt autentiska hade jag t.ex. inte maskinsytt våra kläder, men då hade vi inte heller haft NÅGRA medeltida kläder ALLS för jag har inte den tiden det går åt till att handsy tre uppsättningar! Det bästa med Medeltidsveckan är att alla som deltar med hyfsat tidenliga kläder är deltagare istället för åskådare. Man kliver ur vardagen och går in i en roll och det är lika för alla. Det går inte att se vad man jobbar med i "den vanliga världen" eller hur mycket pengar man har. Det blir en gemenskap som känns lite osvensk. Om du inte har varit på Medeltidsveckan tycker jag du ska prova!