onsdag, augusti 12, 2009

Karius och Baktus

Jag har stickat mig en Baktus-sjal av mitt nya handfärgade alpackabouclégarn. Karius (slätstickad) och Baktus (rätstickad) har tydligen varit en riktig farsot bland norska bloggare och nu verkar de fara runt på bloggarna även i Sverige.
Det gick åt 2 härvor (200 gr) Handfärgad Alpackabouclé och jag använde stickor nr. 8. Den blev inte så stor - endast 40 cm djup och 160 cm lång efter en lätt blockning.

Men trots sin litenhet räcker den till att värma övre delen av ryggen där jag brukar få en låsning om jag blir kall.

Den är också precis lagom liten att vända och bära bak-o-fram.

Den gick urfort att sticka och tog inte ens en Åbo-kryssning, fast man gör en massa annat än att sticka på en kryssning. Man äter t.ex. smörgåsbord med fantastisk utsikt......

2 kommentarer:

LenaL sa...

Men så läcker i all sin enkelhet! Precis en sån som min dotter vill ha, tillräckligt djup för att värma en liten bit ner över ryggen utan att bli klumpig som en vanlig sjal. Tusen tack för tipset!

Ha det så jättegott!

Nina sa...

Karius och Baktus minns jag från min barndom. Jag tycket så synd om tandtrollen som blev bostadslösa så jag vägrade länge att borsta mina tänder. Inte riktigt så det var tänkt, men därför har mina egna barn aldrig fått höra talas om Karius och Baktus.