fredag, april 23, 2010

Nya böcker

Återigen har jag handlat härliga stick- och virkböcker på Adlibris.

Crochet Lace Innovations innehåller den lockande kombinationen av gaffelvirkning, krokning, kvastskaftsvirkning (Broomstick lace) och något som författaren kallar "Exploded Lace". Det är när man virkar ett mönster som i vanliga fall virkas med tunt garn och tunn virknål, men nu använder man grovt garn och grov virknål och "blåser upp" mönstret. Boken innehåller flera läckra plagg som nu har hamnat på "att-göra-listan"!

New Twist on Twined Knitting är en amerikansk bok om tvåändstickning. Den innehåller en del som saker som man INTE brukar se i en tvåändstickningsbok - plagg av garn typ Lovikka. Det brukar oftast vara tunnare garner i tvåändststickat. Men boken har en klar skandinavisk inspiration så man känner igen sig i formspråket.

Northern Knits är ytterligare en amerikansk bok med skandinavisk inspiration. Framför allt gillar jag tröjan som är på bokens framsida. Den är enkel och söt!

Knitting 24/7 är en mycket varierande stickbok. Den innehåller massor av olika typer av plagg och stickade saker - kuddar, kjol, sjal, mössor, sockor, tevärmare och mycket mera......

Alla de här böckerna är väldigt fina och kommer att ge massor av inspiration framöver.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det kul med nya och intressanta böcker.

Jag har också köpt boken om tvåändsstickning. Boken är helt ok, men jag reagerade på vid uppläggning använder sig boken av två trådar. Jag har fått lära mig att man ska ha tre trådar... :0)

Ha det gott.
Lotta

Eva i Stäket sa...

Jag reagerade också på det. Men det är väl kanske ett sätt att göra tvåändstickningen enklare.