lördag, september 11, 2010

Frågor under sommaren

I somras fick jag frågor om sådant jag skrivit om tidigare i bloggen och folk har velat ha en uppföljning. Det är så roligt när man märker att folk faktiskt läser det man skriver. ;)
Så här kommer senaste nytt om min lilla yorkie Ruff och hans hälsa samt om frigolithuset på granntomten.

Ruff mår bättre nu, än jag under en period i våras, vågade tro att han skulle kunna göra. Då trodde jag inte att han skulle överleva sommaren.
Han får hjärtmedicin 2 ggr/dag som hjälper hans förstorade hjärta med klaff-fel att slå lite lugnare. Värmen i somras var jobbig för honom. Vi var tvungna att blöta honom för att kyla ner honom innan vi kunde gå ut mitt på dagen och då klarade han av värmen hyfsat bra.
Dessutom äter han enbart speciell mat som gör att hans njurar blir så lite belastade som möjligt, eftersom han har kraftig njursvikt. Ibland får han för sig att han inte vill ha den maten och då är det balansgång på slak lina som gäller. Om han inte äter sin mat stiger halten av urinämnen i hans blod, andedräkten börjar lukta toalett och han kan t.o.m. få kramper. För att få i honom mat brukar jag lura honom att träna lite konster. "Godiset" är då torrmat! Då får han i sig lite i allafall. Jag kan ju alltid låtsas att jag ska ha en utlottning av något, för att leka notarius publicus tycker han är så kul och han blir rikligt belönad!! :)
Han har blivit mer grå om nosen och fått grumligare syn, men så länge som han är glad och pigg för det mesta fortsätter vi så här. Det är alltid en svår balansgång med sjuka djur. Vi njuter av varje dag vi får med denna lilla underbara hund! :D

För att det inte ska bli helt orättvist kommer här en bild på min nyklippta Rocky som ligger och myser i sin koja. Han mår bra och är hur pigg som helst. Det är tur man har en hund som orkar med lite längre promenader i allafall, för annars skulle man få alldeles för lite motion. 

Frigolithuset har vuxit och det gnisslar inte så förtvivlat längre! Det blir stort fast det bara är till för en familj. Det sägs att de ska flytta in till jul, men jag undrar jag. Mycket jobb är kvar på skalet och inuti har man knappt ens börjat ännu. Tyvärr måste vi försöka stå ut med felparkerade hantverkare ett bra tag till. :(

Vi undrar så vilken färg huset ska få. Takfoten har blivit svartmålad och fönster karmarna är också svarta, så det kanske blir ett "svartbygge". Jag återkommer med nya bilder när huset är klart.

Det var ett tag sedan jag visade stickning på bloggen, men jag stickar för fullt.
Inom kort kommer det bilder på min Spring Thaw Shawl i Handfärgad Babyalpackasilke. Den är färdigstickad och ser just nu mest ut som en trasa, men när den är blockad blir den säkert fin!

2 kommentarer:

Anonym sa...

det är verkligen svårt när dom blir gamla och sjuka. men du har rätt inställning, så länge han fortfarande njuter av livet så finns det ingen anledning att avsluta det...:)

Inger sa...

Här i Linköping,där rondellhunden föddes,finns det faktiskt kvar en på min väg till jobbet.