fredag, juli 27, 2007

Superhärva

Jusy nu håller jag på och förbereder inför stickstämman. Jag ska ha med en del garner och annat till marknadskvällen och vissa garner behöver nystas.
Den största härva jag någonsin färgat och nystat är denna:

Det är 500 gr. spetsstickningsgarn av merinosilke, 14000 m/kg. Det är alltså 7000 meter på härvan!!! Som tur är har jag en elektrisk nystmaskin, annars hade jag säkert fått kramp i armen efter en halv härva och då hade jag inte kunnat sticka något på stickstämman!!!

Det smidiga är att medan maskinen nystar kan jag blogga och sticka! Jag har börjat sticka Oriel Lace Blouse ur Interweave Knits summer-07. Jag använder mitt handfärgade bourettesilke och stickor 3,5.


Mönstret är riktigt roligt - spetsstickning med både räta och aviga maskor.6 kommentarer:

Marias garnhändelser sa...

Elektrisk nystmaskin låter inte fel....

Sanna sa...

Det skall verkligen bli kul att ses igen.
Elektisk nystmaskin låter inte helt fel det heller.
Vi ses på onsdag! Själv åker jag upp några dagar innan för att få allt klart.

Eva i Stäket sa...

En elektrisk nystmaskin är superbra. Den är köpt från England. Min man bytte bara ut stickkontakten, för deras kontakter är ju lite skumma.

Vi ses snart på stickstämman!

Anonym sa...

Hej Eva!
Jag är ute efter en elektrisk nystmaskin men har lite svårt att hitta en i Sverige. England säger du? Vad heter nystmaskin på engelska och var köpte du din?
Vore jättetacksam att få lite hjälp!
God Jul!
Jenny

Eva i Stäket sa...

Nystmaskin heter Yarn Winder och du kan se bilder på några olika här: http://www.b-hague.co.uk/PDB%20Winders.htm

Sarah sa...

Om man är ute efter en vanlig, handdriven nystmaskin, kan du rekommendera någon särskild modell då? Har sett några på nätet, men de ser så förtvivlat små ut. Kanske bara en synvilla? Jag vill ju att den ska räcka till en "vanlig" härva.