fredag, januari 11, 2008

Färgar för fullt!

Färggrytan går varm! I går färgade jag silkekashmir. Det är ett underbart garn som tar färg superbra. Eftersom garnet är ganska mörkgrått från början blir det endast mörka färger.

Nu har jag bestämt vilken färg det ska bli på Spring Shawl Surprise (SSS). Det blir en offwhite stola den här gången. Jag har inte börjat ännu, men snart så....

Däremot kunde jag inte stå emot att börja på Abotanicity i blått handfärgat strumpgarn. Jag färgade garnet så att det endast är lite melerat för då framträder spetsmönstret mycket bättre än om man har ett mycket melerat garn.

Det gäller ju även för spetsstickade sockor. Det är ju många bloggare som är med i Stickameras sockklubb. Jag är inte det, men läser på många av de deltagande bloggarna. Många har stickat Monkey i mycket melerade garner och tyvärr "försvinner" spetsstickningen då. Om ni vill har tag på handfärgade strumpgarner med endast lite melering finns det här.

Det går ju inte att anmäla sig till sockklubben längre, men Stickamera startar också en Pulsklubb och den har jag anmält mig till. Stäkets Hantverk & Design kommer att vara med och sponsra Pulsklubben. Missa inte att anmäla er före den 31:a januari.

3 kommentarer:

Agneta sa...

Vilken underbar syn:-)

eva i halmstad sa...

Den var jättefin tröjan, den vill jag prova gillar att sticka uppifrån, har gjort två Tomato , dom var så härliga att sticka.
Tack för tipset, har sett den innan men inte reflekterat över att de va uppifrån och ner.
Ha de så gott så länge,
eva.

Eva i Stäket sa...

Abotanicity är faktiskt riktigt rolig att sticka, fast det endast är resår än så länge. Men genom att det är fyra ökningsställen måste man ha koll då och då och på vartannat varv ska man dessutom öka, så tröjan växer ganska snabbt faktiskt.