torsdag, februari 05, 2009

Ett UFO avverkat!

Jag försöker att göra klart några UFOn och inte bara börja på nya saker, men vad det är SVÅRT!!!! Bara för att jag har bestämt mig för det här får jag massor av idéer som pockar på uppmärksamhet. TYPISKT!!!
Så jag har bestämt mig för att kompromissa - när jag har gjort klart ett UFO får jag börja på något nytt. Då blir det ju iallafall lite rotation i stickkorgen.

Den här sjalen började jag på i höstas och den har varit på jobbet nästan hela tiden. Eftersom jag bara jobbar på skolan på måndagar och tisdagar och dessutom har mycket intensiva dagar har det tagit lite tid att få den klar, trots grova stickor nr.7.

Den är helt vanligt slätstickad med några maskor rätstickning i kanten. Jag gjorde också några av de blommor som fanns på Festival-sjalen. Garnet jag har använt är Prisma från Atelier Zitron och DROPS Alpacka i blå/lila färger. Sjalen blev 150 cm bred och 75 cm djup. Så här lite blev det kvar av 2 nystan av varje!


Som belöning för ett färdigt arbete har jag börjat på ett par sockor till min Kära Dotter. Några dagar i Åre på sportlovet hägrar och naturligtvis behövs det lite längre sockor då. Jag stickar dem på två rundstickor, för det tycker jag är så smidigt! Foto kommer när det är mer att fotografera på stickorna.

8 kommentarer:

Agneta sa...

Jag gillar den, den är fin.

Samtal från min trädgård sa...

Den var vacker, gillar slätstickade eller rätstickade sjalar, det går fort och är bra vid tv'n

Sanna T Sköld sa...

Jag gillar det enkla med blommorna. Urläcker!!!

sunna sa...

Åh så fin

Anonym sa...

Låter bra med att göra klar lite UFO:N, jag längtar tills du är klar med din February Lady Sweater eftersom jag ju vill köpa ditt restgarn till min Equinox-tröja som nästan är först i min stick-kö nu :-)

/Annah

Eva i Stäket sa...

FLS är nästa på tur att bli stickad på. Jag vill så gärna ha den klar! Visst var det inte så mycket garn du behövde?

Mia stickar sa...

Jättefin sjal med fina enkla blommor! Försöker också sticka färdigt lite saker för att få börja med lite nya ideer.

Sommarfröken sa...

Jättefin sjal!
Och ringsjalen var också läcker! Blir sugen på att själv göra en! Men har också en del UFOn som väntar på att bli klara först!
Hälsningar från Sommarfröken