lördag, februari 07, 2009

Gotland i sommar igen!!


Vi tyckte att vi hade en sådan härlig vecka på Gotland förra sommaren, så nu har vi bokat in Medeltidsveckan i Visby igen. Fast den här gången är planerna att vi också ska vara medeltidsklädda. Eftersom jag nu har skrivit om det här på bloggen är det officiellt och jag får lite större press på mig att verkligen sätta igång och sy våra kläder.

Jag har egentligen länge haft planer på att sy en medeltidsklänning till mig, så material finns redan hemma. Jag har t.o.m. en handgjuten knapp någonstans och lingarn för att kunna brickväva band att dekorera klänningen med. Nu är det ju inte flera år tills vi åker och det finns annat att göra på fritiden också, men en klänning till mig och en klänning till dottern ska det bli. Planer på medeltidskläder till KM och täcken till hundarna, mantlar till oss och handgjorda skor finns också, men det kanske blir till ett annat år!

3 kommentarer:

Boel sa...

Så härligt det låter! Jag älskar Gotland men det var rätt många år sedan jag var där nu. Dags att ändra på det kanske...

Boel

Samtal från min trädgård sa...

Tack för kommentaren på min blogg. Jag hoppas att jag får riktig mycket glädje av min symaskin, även om jag just nu är bättre på att sticka och virka!

kristina sa...

Medeltidskläder är något speciellt! Kul att vara i den miljön och i tidstypiska kläder. Då blir man inte bara åskådare utan deltagare.