lördag, mars 07, 2009

Stickas årsmöte

I går åkte jag till Nyköping för att vara med på Stickas årsmöte. I vanliga fall brukar jag inte kunna vara med eftersom jag står och säljer på Syfestivalen, men nu passade jag på. Det gick väldigt smidigt att ta tåget till Nyköping - en timme från Centralen!

Det var endast 30 personer(av 854 medlemmar) där och då var det mest de som satt i styrelsen eller ev. skulle väljas in i den nya styrelsen eller var valberedning eller hade andra funktioner. Var var alla andra medlemmar??
50% av Stickas medlemmar bor runt Stockholm, dvs. ca. 425 st. och dessutom är det inte långt till Nyköping från flera andra städer i mellansverige. Jag är personligen förvånad över bristen på engagemang!


Ni som inte kom missade, förutom årsmötet, när Johanna Wallin visade inspirativa bilder och pratade om hur hennes formgivningsprocess går till. Tack för ett trevligt föredrag!

Dessutom fick alla årsmötesdeltagare en kasse med ett nystan sockgarn från Fingerflinkt samt ett av Johannas muddmönster.

Det var mycket trevligt att träffa stickare från många olika delar av Sverige. Jag hoppas på ett större deltagarantal vid kommande årsmöten.

3 kommentarer:

Nata sa...

Jag skulle gärna vara med på årsmötet, men tyvärr är det många timmar på tåget till Norrköping. Kändes lite överambitiöst att åka fram och tillbaka genom halva Sverige för ett par timmar. Det var tråkigt för mig att mötet var inte samtidigt som Syfestivalen. Men desto bättre passade det för dig, glad för din skull :-)

Samtal från min trädgård sa...

Måste nog bli medlem snart, flera har pratat om föreningen.

Marias garnhändelser sa...

Det kanske inte är bristen på engagemang....hade gärna deltagigt om jag haft en hel dag att avvara för ett par timmars möte