torsdag, mars 11, 2010

Lägesrapport

Min February Lady Sweater är färdigstickad, utspänd och torr men saknar knappar.


Eftersom den är stickad i ett supermjukt kashmirgarn behöver jag ha lätta knappar. Dessa två hade jag på lager hemma. Dels en ljusbeige läderknapp och dels en blåturkos hornknapp. Är det någon av dessa som ni tycker passar?

Jag har börjat sticka en hundtröja av jakgarn till min lilla yorkie. Den ser inte mycket ut för världen ännu, men den passar honom perfekt efter flera provningar. (Prova är TRÅKIGT!! tycker Ruff!) Han har njursvikt och hjärtproblem och är p.g.a. det väldigt frusen även inne. Nog behöver han en jaktröja då för att få hjälp att hålla värmen, eller hur?


I tisdags kväll höll jag kurs i gaffelvirkning för delar av Skansen byalag. Det var väldigt roligt!! Nästa tisdag fortsätter vi.

I går kväll var jag på träff med Kullerbyttan. Vi fick besök av två tjejer som har ett roligt stickat projekt på gång i Husby . De behövde lite råd ang. maskinstickning m.m. Det ska bli väldigt spännande att se vad det blir av det hela. Man kommer att kunna se "Knitting House" växa fram där mellan den 11/9 och 24/10.

Ang. mina parkeringsböter så har jag INTE fått något svar på min överklagan och jag har skickat dem en påminnelse!

7 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

Ja det där med Husby låter jättespännande. Tyvärr orkade jag inte dra mig in till stan igår, men satsar på nästa onsdag.
Snygg kofta - ta den vanliga knappen...

Cina sa...

Jag gillar läderknappen bäst av de två.

Mari G sa...

Hejsan

Självklart ska Ruff ha en tröja ju :-) :-). Mina har haft täcken ute hela vintern, först nu den ena Sunny har vart utan nån dag när det varit mildare, gamlingen Luppe har fortfarande täcke. Min är fruuuusna :-(.
Stickar du efter nåt speciellt mönster när du gör hund tröjan?? Luppe skulle behöva en ny men han gilla rinte det där med att trä genom frambenen längre, hmm skulle behöva med kanppar (eller nåt) antingen på ryggen eller under magen (bröstkorgen han ärm uju hane ju)

ha det bra
Mari G

Sanna T Sköld sa...

Läcker kofta! Själv gillar jag hornknappen bäst.

Sandra sa...

Läderknappen är klart snyggast!

Anonym sa...

Jag gillar den högra knappen bäst! Tur att Ruff har en matte som kan kroka varma kläder, jag hoppas han/hon mår bättre snart.

Tänkte komma förbi nästa vecka och se om du har garn så jag kan fortsätta med min Ishbel.

Trevlig helg!

Sunna sa...

Ursnygg blev koftan, min är också äntligen klar och klart vovven ska ha en varm tröja