torsdag, mars 20, 2014

Föreläsning om krokning på Nordiska Muséet


I går kväll var det stickcafé på Nordiska Muséet och temat för kvällen var krokning. Jag hade den stora äran att var inbjuden som föreläsare och det var väldigt roligt att träffa så många intresserade. Här finns en bild från Nordiskas FBsida. Själv hann jag inte få upp kameran.

Jag inledde min föreläsning med en liten kort film om krokning. Denna film gjorde jag under en it-utbildning på jobbet för några år sedan. Om någon vill se den så har den nu haft premiär på YouTube och ni hittar den här.


Jag fick också frågan om boktips på fler böcker än de jag själv säljer i min webshop.
Här är några som jag tycker är bra:

Den nya hakkebog av Solvor Hofsli - för er som gärna vill ha en krokningsbok på et lite med lättförståeligt språk. Den är skriven av en norska, men boken är på danska.

Tunisian Crochet Stitch Guide av Kim Guzman - en liten bok med olika strukturer. De är beskrivna med symboler i diagram.

Tunisian Crochet Encore av Shery Thies - i den här boken finns det lite korta och förkortade varav samt även dominokrokning samt en hel del mer.

Get hooked on Tunisian Crochet av Sheryl Thies - i den här boken finns lite näverkrokning, krokning i zick-zack samt en del intressanta strukturer.

The New Tunisian Crochet av Dora Ohrenstein - här hittar du lite näverkrokning, dominokrokning, spetskrokning, intressanta strukturer och många beskrivningar på plagg.

Short Row Tunisian Fashion av Kim Guzman - en bok fylld av formgivning med förkortade varv.

Tunisian Crochet av Sharon Hernes Silverman - en bra grundläggande bok på amerikanska.


Dessutom finns det ju kurser man kan gå på om man vill utveckla sin krokning.
Våren 2014 har jag planerat in tre kurser i min lokal - Grundkurs, Fortsättningskurs och Kroka förkortade varv och mycket mer... Info och köp av kursplats sker i min webshop.

Dessutom håller jag bl.a. krokningskurser på Strik Bornholm i september.

Kroka lugnt!

2 kommentarer:

Bim HD sa...

Åh, häftigt. Önskar man kunde åka på något liknande :D
Tydlige har jag en fd klasskamrat som bor just runt hörnet hos dig, fniss...
Frågan är - den naturvita tröjan... eget mönster eller finns det bok/häfte? Sugen på att kroka något - om det funkar med händer.... :)
Må så gott...
Bim HD

Eva i Stäket sa...

Den naturvita koftan är eget påfund och jag har inte gjort något mönster till den.